logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Een vrijgezellenfeestje organiseren? Enkele tips...

Als één van je beste vrienden of vriendinnen gaat trouwen, is het een traditie om een vrijgezellenfeestje te geven. Wat je doet op dit feestje of wanneer je dit vrijgezellenfeestje geeft, leggen wij even op tafel...

Wanneer geef je een vrijgezellenfeestje?
Een vrijgezellenfeestje wordt traditioneel gevierd de dag voor de trouw. De dag van vandaag echter wordt het vaak in het weekend voor de trouwdag gehouden, om te vermijden dat de trouwers te vermoeid zouden zijn en vergeten hun ja-woord te geven. Als je van plan bent een vrijgezellenfeestje te organiseren, dan hou je hier best rekening mee. De trouwers zullen het meer kunnen appreciëren als je het een week (of langer) voor de trouwdag doet.
Een stripper/stripster uitnodigen is nogal cliché. Het kan natuurlijk wel voor een pikante sfeer zorgen, en op zich is daar niets verkeerd mee, maar er zijn ook alternatieven.

Een dagopdracht is een alternatief.
Wie aan een vrijgezellenfeestje denkt, zal waarschijnlijk denken aan een feestje ’s avonds, maar waarom zou je niets organiseren tijdens de dag? Een leuk voorstel is bijvoorbeeld een zoekopdracht. Splits het koppel, laat ze grappige outfits aantrekken (clownpak, punk outfit, clochard…) en stuur ze met hun vrienden op pad. Een leuk iets om te doen is om hen een geheime locatie te doen zoeken aan de hand van tips die ze krijgen bij het juist oplossen van een opdracht. Je kan opdrachtjes maken waarin je vragen stelt over de partner (lievelingsgerecht, lievelingsfilm, hoeveel onderbroeken hij heeft, hoeveel beha’s zij heeft, wat zijn/haar eerste woorden waren toen ze elkaar leerden kennen…). Geef een score, en zorg voor een strafopdracht bij een lage score. Laat ze handtekeningen verzamelen op hun buik bijvoorbeeld. Of laat ze een trucje doen in het midden van een winkelstraat waarmee ze geld voor de trein moeten bijeenzamelen. Bij een goed antwoord krijgen ze een tip die hen dichter bij de geheime locatie brengt, of krijgen ze een treinticket die hen naar een volgende plaats brengt. Wees creatief, en zorg voor plezante opdrachten die niet kwetsend of (al te) gênant zijn. En blijf altijd in de buurt zodat niets verkeerd kan lopen. Neem zeker foto’s gedurende de dag. Je kan dan een album maken die je ze als cadeau geeft op de trouw, of waarmee je een sketch kunt maken op de trouw zelf.

De avond
Wanneer ze genoeg opdrachten tot een goed einde hebben gebracht, en ze komen terecht op de geheime locatie, zorg dan dat deze locatie ook iets meer dan ‘gewoon’ is. Zorg voor een geheimzinnige sfeer door alleen maar kaarsen te doen branden bijvoorbeeld, of zorg voor een vuur buiten (kampvuur of ijzeren mand met kolen in). Zorg voor iets warms om te drinken (soep, Glühwein…) zeker als het buiten is. Van een dag buiten spelletjes spelen, zullen ze honger hebben en hebben ze het misschien wel koud.
Je kan de trouwers nog samen een opdracht geven, maar ook leuk is om een verslag te geven van de verschillende dag van elk van de trouwers. Vergelijk de antwoorden van de opdracht (lievelingsgerecht ed), en zorg daarna voor een stevige maaltijd.
Daarna kan je voor een traditioneel feestje zorgen met muziek en drank. Vergeet opnieuw niet om veel foto’s te nemen.

Tot slot
Als vriend of vriendin ken je het koppel meestal erg goed. Je herinnert je nog grappige zaken van vroeger, of eigenaardige voorliefdes. Probeer vooral daarop in te spelen. Een vrijgezellenfeestje is vooral een moment waarop je aan vroeger kan denken vooraleer je vrienden de toekomst als een getrouwd stel tegemoet gaan. Zowel voor de vrienden als voor de trouwers is deze dag een eerbetoon aan een (jarenlange) vriendschap.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 3/3/2006
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z