logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Reiki: haal energie uit de alternatieve geneeswijze

In ‘De Saga van Oberon’ zagen we hoe de excentrieke regentes Stella handoplegging gebruikt om de pijn in Jeroens voet te verlichten. Edele Jeroen reageert positief verrast, maar de anderen fronsen er hun wenkbrauwen bij en laten het woord ‘heks’ vallen. Ook de avontuurlijke Maxime van ‘Expeditie Robinson’ gaat met reiki aan de slag; hij heeft enkele tips gekregen van vrienden. Magie rechtstreeks uit je handen? Of hoe je in een omgeving zonder pijnstillers toch kan helen.

Universele levensenergie
Het Japanse woord ‘rei-ki’ betekent universele levensenergie: energie die via meridianen of energiekanalen stroomt in al wat leeft. Reiki is een alternatieve geneeswijze en levensfilosofie die de Boeddhistische monnik Mikao Usui herontdekte in de 19de eeuw. Van een echte ontdekking was geen sprake want energetische handoplegging is, zij het onder andere benamingen, terug te vinden in diverse eeuwenoude culturen. Sommige reikimeesters vergelijken het zelfs met de genezingen van Jezus en Boeddha, al zullen gelovigen het daar niet snel mee eens zijn.

Reikibeoefenaars geloven dat bij ziekte en genezing lichaam, geest en ziel één zijn. Negatieve ervaringen kunnen de energiedoorstroming in ons lichaam blokkeren waardoor fysische en psychische problemen ontstaan. De universele levensenergie kan die blokkades opheffen waardoor we in staat zijn te helen en onze spirituele groei te bevorderen.

Voor en door iedereen
Iedereen kan reiki toepassen. Let wel, hoe beter je energiekanalen geopend zijn, hoe efficiënter en effectiever de energie door je lichaam stroomt. Enkele inwijdingen kunnen daarbij helpen. Zo opent de reikimeester bij de eerstegraadsinitiatie de juiste energiekanalen en hij brengt je de principes van heling bij. Bij de tweede inwijding leer je je energie te versterken en op afstand te sturen. Ten slotte versterk je bij de derde je spirituele groei of leer je hoe je zelf anderen inwijdt.

Handoplegging
Als een kind valt, leg je onbewust je hand op de pijnlijke plek. Een reikibehandeling werkt ongeveer op dezelfde manier.

Als je jezelf of anderen behandelt, leg je je handen gedurende enkele minuten op bepaalde plaatsen op het lichaam. Je fungeert dan als doorgeefluik voor de universele levensenergie. Zo dringt er energie in het lichaam waardoor het genezingsproces op gang komt.

Voor de behandeling dien je jezelf te openen als reikikanaal. Eerst moet je je afstemmen op de aardse en kosmische energie door te visualiseren dat deze je lichaam binnendringt. Dan vraag je energetische bescherming om te vermijden dat negatieve energie binnenkomt. Ten slotte vraag je of je een zuiver kanaal mag zijn voor de energieoverdracht.

Leefregels
Mikao Usui zag reiki ook als levensstijl, een spirituele weg waarbij vijf leefregels een gezond en gelukkig leven bevorderen:

Maak je slechts vandaag niet kwaad.
Maak je slechts vandaag geen zorgen.
Eerbiedig je ouders, je leraren en de ouderen.
Verdien je brood op een eerlijke manier.
Toon dankbaarheid aan al wat leeft. 

Hierbij vallen de woorden ‘slechts vandaag’ op. Slaag je er niet in de leefregels toe te passen, probeer het dan de volgende dag gewoon opnieuw.

Dagelijkse beslommeringen leiden vaak tot boze gevoelens en zorgen die je kunnen verlammen. Om echt te genieten van het leven moet je hier en nu leven: negatieve ervaringen uit het verleden achter je laten en je niet druk maken over wat er in de toekomst kan mislopen.

Feit of fictie
De reguliere geneeskunde bestempelt reiki als kwakzalverij. Gevalsstudies over de heilzame kracht van reiki zijn nochtans legio in de populaire literatuur. Een wetenschappelijke grondslag ontbreekt echter veelal bij deze succesverhalen.

Zo mat Zimmerman een sterke toename in de magnetische velden rond de handen van healers met een SQUID magnetometer. Wetzel en Bengssten ontdekten een stijging van de hemoglobine- en hematocrietwaarden bij uiteenlopende ziektes. Kennedy behandelde dan weer met succes gemartelde oorlogsslachtoffers in Sarajevo. Shore behaalde zowel op korte als op lange termijn goede resultaten bij patiënten met een depressie. Verder gebruikten Quinn, Wardell en Engebretson reiki om stress te verlagen. Olsen e.a. bestreden de pijn bij kankerpatiënten...

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 8/12/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z