logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Hoe kies je een goede kinderwagen voor je baby ?

De keuze van een goede kinderwagen is belangrijk voor jezelf en het kind. De aankoop van een kinderwagen is ook een vrij grote investering. Wij geven je 12 handige tips om een goede kinderwagen voor je baby te kiezen !

Banden
Let op de grootte van de banden. Indien je kiest voor een type kinderwagen met luchtbanden, dan zal de kinderwagen minder schokken. Ook zijn grote banden en luchtbanden ideaal om op oneffen terrein te gaan gebruiken ( kasseien, zand, bospaden,…) Iedereen wil toch eens een mooie wandeling maken met zijn baby ? Er zijn een aantal kinderwagens op de markt met kleine kunststof bandjes. Deze zijn misschien wel zeer wendbaar maar zijn minder geschikt om ze te gaan gebruiken op oneffen terrein. Let steeds op eventuele aanwezige veringen aan de banden. Pomp luchtbanden niet te hard op !

Bergruimte & Bagagemandje
Kies voor een kinderwagen waarbij een bergmandje is voorzien. De meeste bergmandjes bevinden zich onderaan de kinderkoets. Het kan al een voorvallen dat je met je baby een boodschap moet doen, zonder dat je hierbij de wagen kunt gebruiken. Je moet je kinderwagen uiteraard voorduwen met beide handen…waar ga je dan je boodschappen bergen ? In het bergmandje uiteraard. Kies wel voor een kinderwagen waarvan het bergmandje niet te laag hangt. Bij wandelingen op oneffen grond, kunnen ze gaan hangen en schuren.

Bewegingsruimte voor je baby
Kies een kinderwagen met een mand met voldoende ruimte. Kleine baby’s groeien snel, kleine draagmanden worden snel te klein.

Zwenkwiel of vast wiel
Het is moeilijk te zeggen wat de beste oplossing is. Je moet voor jezelf uitmaken wat het beste voor je lijkt. Probeer met de verschillende types kinderwagens eens te rijden in de winkel. Een kinderwagen met 4 wielen zal standvastiger rijden maar zal hierdoor ook meer wegen en iets minder vlot rond zijn as draaien. Kinderwagens met 3 wielen, draaien vlotter maar zijn minder stabiel aangezien ze op 3 wielen rijden. Bij het achterwaarts uitstappen uit een tram kan de kinderwagen gaan hellen.

Afneembare mand en omvormbaarheid tot buggy
Heel gemakkelijk zijn de kinderwagens met afneembare mand. Je kan er zowel een maxicosi op plaatsen als een mand. Als de baby groter is, kun je de kinderwagen omvormen tot “buggy”. Er bestaan ook kinderwagens waarbij je de baby kan draaien.

Inklapbaarheid en gebruiksgemak
Af en toe zal je de kinderwagen moeten meenemen in de wagen. De kinderwagen zal uiteraard moeten ineengeklapt worden. Probeer het zelf eens in de winkel uit hoe gemakkelijk de kinderwagen ineenklapt. Sommige kinderwagens zijn met 1 voetdruk inklapbaar !

De wagen
Hou bij de keuze van een kinderwagen rekening met de grootte. Test desnoods in de winkel uit of je nieuwe kinderwagen wel past in je wagen.

Handgreep
Kies een kinderwagen met verstelbare handgreep. Indien je zelf groot bent of je partner is vrij groot, test dan in de winkel uit of de handgreep voldoende uitschuift. Na het uitschuiven kan je bij sommige modellen ook de greep zelf lichtjes verplaatsen.

Remsysteem
Test zeker en vast het remsysteem uit ! Is het remsysteem gemakkelijk in de schakelen, staat de kinderwagen effectief stil op een helling…

Gewicht
Het gewicht is 1 van de belangrijkste factoren ! Je moet zelf aanvoelen of het haalbaar is om een “zwaardere” kinderwagen voort te duwen. Hou er bij de keuze van de kinderwagen rekening mee dat je het gewicht van je baby moet bijtellen ! Kijk ook goed na welk maximumgewicht de kinderwagen kan dragen. Sommige types laten veel minder toe dan andere.

Kwaliteit van de kinderwagen en opties
Kies een kinderwagen met kwalitatieve stoffen. Is de stof waterdicht of niet. Is er een kinderwagen op de markt met het geschikte kleur ? Kan je accessoires ( parapluutje, draagtas, slaapzak, beschermhoes, regenkap, …) bijkopen op niet ?

Slot
Let op wat er allemaal in de totaalprijs van de kinderwagen is inbegrepen ! Sommige accessoires worden extra aangerekend.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 26/10/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z