logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Haarverzorging: het perfecte haar en kapsel!

Wat moet je doen of laten als je met het perfecte kapsel voor de dag wilt komen? In dit artikel alles over gezond haar, gespleten haarpunten, roos, welke shampoo of conditioner kiezen, het perfecte kapsel, ...

Basistips voor haarverzorging!
Je hoort wel eens spreken over gezond haar en niet verzorgd haar maar in feite is haar een dode materie. Wat betekent dit? Wel, je haar zelf kan niet echt ongezond zijn maar wel de haarzakjes waar het haar uit groeit. Ook belangrijk is of er al-dan-niet stoffen aanwezig zijn op het haar die een ongezond effect geven zoals:

  • Vet;
  • Uitdroging door centrale verwarming of airco;
  • Stoffen die in de lucht hangen zoals uitlaatgassen, stofdeeltjes, pluisjes,

Voor een goede en normale haargroei te hebben dien je gewoon genoeg vitaminen ( vooral zink en biotine ) naar binnen te werken. Even willen wij ook vermelden dat het regelmatig knippen van het haar niet bijdraagt tot een vluggere groei van het haar. Een vluggere haargroei is vooral merkbaar bij baard en snor van mannen en dit komt door toedoen van enkele mannelijke hormonen. Ook mag je aannemen dat elke extra bewerking van je haar zoals kammen, verven, het dragen van klemmende petjes, haarstrikjes of hoeden je haar extra beschadigd.

Last van gespleten haarpunten?
Gespleten haarpunten komt door het uitdrogen van je haar maar ook door het schuren van je haar tegen andere materialen of zelfs tegen je schouders. Eens je gespleten haarpunten hebt is het best zo vlug mogelijk je haar te knippen om te voorkomen dat het verder splitst. Gespleten haarpunten komen vooral voor bij mensen die hun haar willen laten groeien waardoor het haar in maanden niet geknipt wordt. Het is echt aan te raden dat je, als je je haar wenst te laten groeien, af en toe een kappersbezoek brengt, al was het maar om de puntjes bij te knippen.

Last van vettig haar?
Vettig haar komt door een overproductie van de talgklieren. Dit is het gevolg van je voeding maar kan ook erfelijk zijn. Mocht het echt storend werken dan kan je het best eens een bezoek aan een dermatoloog brengen. Anderzijds kan je opteren om je haar iets regelmatiger te wassen met een daarvoor geschikte shampoo.

Last van roos?
Roos is het afschilferen van de hoofdhuid. Om dit op te lossen kan je speciale anti-roos shampoos kopen. Mocht je roos niet overgaan kan je het best even je huisarts of een dermatoloog raadplegen.

Welke shampoo gebruiken?
Het kiezen van een shampoo wordt bijna een zelfde onderneming als het kiezen van kleren. Een overaanbod waarvan 90% bij jou past. De belangrijkste elementen waar je moet op letten zijn:

  • Kies een shampoo die past bij je haartype;
  • Let niet op het schuimend effect ( dit is enkel een reactie van het wassen en meestal een aanwijzing dat je te veel shampoo gebruikt hebt ) maar of de shampoo je haar verschillende dagen in conditie kan houden;
  • Het prijsverschil van shampoo ligt meestal in de geur en de kleur van de shampoo dus staar je daar niet blind op.

Waarom en wanneer een conditioner gebruiken?
Een conditioner is een soort beschermlaag die over je haar gelegd wordt waardoor het beter beschermd is tegen aanvallen van buitenaf zoals uitlaatgassen en airco. Ook vergemakkelijkt een conditioner het behandelen van je haar zoals het kammen. Een conditioner en shampoo werken niet altijd goed samen dus zijn de conditioners die apart te verkrijgen zijn meer aan te raden. Laat ook steeds enkele minuten tussen het wassen van je haar en het aanbrengen van een conditioner.

Welk kapsel bij welk haar?
Bij de keuze van een goed kapsel is het niet enkel belangrijk dat dit kapsel bij je persoonlijkheid past maar ook dat je haar dit toelaat. Als je een kapsel neemt wat goed in de natuur van je haar ligt zal je veel minder moeite moeten doen om je kapsel te onderhouden en zodoende ook je haar minder moeten belasten zodat deze veel beter in conditie blijft. Neem voor het perfecte kapsel dus de nodige tijd als je bij je kapper zit. Vraag ook steeds zijn of haar raad. Zij kunnen je haar zien en voelen en door hun ervaring kunnen zij perfect inschatten welke weg ze zullen nemen. Al is hier ook de regel: probeer verschillende kapsels uit en let steeds op de reacties die je krijgt van je omgeving als je naar de kapper bent geweest.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 7/9/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z