logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Miljonairs: Sir Richard Branson

Richard Branson is een excentrieke miljonair die geregeld het nieuws haalt met ludieke reclame campagnes maar ook met regelrechte records ( zoals onlangs met de non-stop vlucht rond de aarde in een vliegtuig en dit als sponsor van piloot Steve Fosset ). Maar hoe bouwde Richard Branson zijn Virgin-imperium op?

Sir Richard Branson, geboren op 18 juli 1950, werd het eerst bekend door zijn Virgin Records platenlabel dat begon met multi-instrumentalist Mike Oldfield en die bands als de Sex Pistols en Culture Club de kans gaf om muziek uit te brengen. In 1984 vormde hij de allom bekende vliegtuigmaatschappij Virgin Express. Ondanks het feit dat hij Virgin Records verkocht heeft aan EMI heeft Branson nog tal van andere bedrijven onder zijn hoede waar hij diverse markten betreed zoals een mobiel telefoon netwerk, een reclame bureau, een drankencentrale ( met oa Virgin Cola ), een internet service provider,...

Branson staat ondermeer bekend om zijn ludieke en steeds in het oog springende acties die hij gebruikt om zijn producten te promoten, Bijvoorbeeld de slogan op de zijkant van de Airbus A340-600 Mine is bigger than yours (De mijne is groter dan die van jou), een goed voorbeeld is.

Virgin Ruimtereizen?
Virgin Galactic is een bedrijf dat deel uitmaakt van Richard Branson's Virgin Group, dat plant om ruimtevluchten aan te bieden aan het betalend publiek.

Op 25 september 2004 ondertekende Virgin Galactic een contract met Mojave Aerospace Ventures om de Tier One, het eerste commerciële ruimtetuig, op te kopen met het oog op ruimtetoerisme. Het is gepland om vijf tuigen gebaseerd op het beroemde SpaceShipOne te bouwen.

Het schip zal bestuurd worden door een piloot, en zal vijf passagiers kunnen vervoeren. De volledige vlucht zal ongeveer drie uur duren, met ongeveer zeven minuten gewichtloosheid.

De schepen zullen de prefix VSS (Virgin SpaceShip of Virgin Ruimtetuig) krijgen. Het eerste schip zal de VSS Enterprise genoemd worden, naar het bekende schip uit de science fictionreeks Star Trek.

Een ticket zou ongeveer 210.000 dollar ( ongeveer 160.000 Euro ) kosten, waarvoor één vlucht en een week vluchttraining zou worden aangeboden. Vanaf 2007 zouden deze vluchten mogelijk worden. Winsten van eerdere vluchten zouden hierna ervoor zorgen dat de volgende vluchten goedkoper zouden worden.

Uiteindelijk plant Branson om een hele industrie rond ruimtetoerisme te starten, en wil uiteindelijk zelfs een hotel in de ruimte bouwen.

De huidige ruimtevluchten aangeboden door het Russische Ruimtevaartagentschap kosten ongeveer 20 miljoen euro, hoewel deze vluchten veel langer duren. De vluchten van Virgin Galactic zouden hoe dan ook een grote stap kunnen zijn om ruimtetoerisme voor een grote groep mensen bereikbaar te kunnen maken.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 4/3/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z