logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Hoe verwijder je de 10 hardnekkigste vlekken uit kledij ?

1. Chocoladevlekken verwijderen
Eerst en vooral de kledij zo snel mogelijk wassen in warm water met zeep.Hardnekkige vlekken kan je het best behandelen met alcohol of tri. Vervolgens kun je het best de vlek hard laten worden in de koelkast. Daarna de overtollige chocolade zachtjes afkrabben met een doekje.

2. Balpenvlekken verwijderen
Kan het best met spiritus of ammoniak gedept worden tot de meeste inkt weg is. Daarna wordt de vlek in een mengeling van lauw water met zeep gewassen.

3. Bloedvlekken verwijderen
Er zijn drie manieren om bloedvlekken te verwijderen uit kledij. 1.
Direct met absorberend papier opnemen en vervolgens wassen in een lauw zeepsopje. 2. De vlek in koud , heel zout water onderdompelen. Daarna gewoon wassen. 3. Los een aspirine op in een beetje water. De vlek daarin onderdompelen. Daarna gewoon wassen.

4. Grasvlekken verwijderen
Er zijn vier mogelijkheden om grasvlekken te verwijderen uit kledij. 1. Wassen met water waarin een flinke scheut ammoniak. 2. Deppen met alcohol. 3. Wassen met heet water waarin een scheut spiritus en een scheut ammoniak. 4. Nat maken en er suiker opdoen. Na een uur er de suiker afhalen en het kledingstuk gewoon wassen.

5. Inktvlekken verwijderen uit kledij
Dep je het best met melk. Soms is het noodzakelijk om de vlek te laten weken in melk.  Een ander, maar oud middeltje is de inktvlek met kookwater van witte bonen deppen. Ook  mogelijk is de vlek met azijn deppen, maar let dan op voor verkleuren.  Probeer het eerst op een onzichtbare plaats !

6. Kaarsvet verwijderen
Gebruik een strijkplank, een strijkijzer en absorberend papier. Onder en boven de kaarsvetvlek leg je absorberend papier. Daarover ga je met een warm strijkijzer. Vervolgens verplaats je de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaal die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.  Als het nodig blijkt, kan je het nabehandelen met alcohol, tri of spiritus. Kaarsvet vlekken op tafellakens en tapijten verdwijnen wanneer er keukenpapier opgelegd wordt en als er een warm strijkijzer over gaat. Op houten meubelen is gemakkelijk af te krabben via een oude bankkaart. Dan dien je de vlek in te wrijven met white spirit. 

7. Kauwgomvlekken verwijderen uit kledij
Stop het beplakte kledingstuk enkele uren in de diepvries zolang dat de kauwgom hard is geworden. Daarna kan je de hard geworden kauwgom gemakkelijk afschrapen. Indien nodig kan het nabehandeld worden met alcohol of tri.

8. Lippenstift verwijderen
Zo snel mogelijk inwrijven met een papje van aardappelmeel en white spirit, vervolgens de vlek laten opdrogen alvorens het uit de borstelen. Ofwel dep je de vlek met alcohol of met spiritus. Indien nodig kan het nabehandeld worden met citroenzuurkristallen.

9. Vernisvlekken verwijderen
Leg onder en boven de vlek absorberend papier. Strijk met een warm strijkijzer over de vlek. Verplaats de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaal die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.
De vlek deppen met terpentijn , wasbenzine of spiritus en daarna uitwassen in een warm zeepsopje geeft ook goede resultaten.

10. Rode wijn verwijderen
T
egen rode wijn helpt witte wijn. Ook sherry of zuivere alcohol verwijderen de vlek voor 100%. Maar het beste middel is en blijft zout. Het is in ieder geval aan te bevelen de vlek zo snel mogelijk te behandelen. Voordat u de wasmachine aanzet, is het goed een druppel citroensap op de vlek aan te brengen. Is de vlek daarna nog niet weg, leg de stof dan voor de volgende wasbeurt een nacht lang in karnemelk. Als ook dat niet helpt, probeert u het tot slot met glycerine. Fluweel en zijde kunnen niet met zout of witte wijn worden behandeld, maar wel met mas- of aardappelmeel. Tegen achtergebleven sporen van rode wijn helpen dan verdunde ammonia, spiritus of zeepspiritus.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 22/8/2004
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z