logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ICT & INTERNET
Startpagina
Artikels
Links
 HOSTING
Hosting
Domeinnaam
 INTERNET
Algemeen
Zoekmotoren
Browsers
Muziek & Media
E-mail
Webdesign
 SOFTWARE
Besturingssysteem
Beeldverwerking
Tekstverwerking
Gegevensverwerking
Spraak & Beeld
Beveiliging
Backup & Dataverkeer
Muziek & Audio
 HARDWARE
Backup & Dataverkeer
CD & DVD
Netwerken
Grafisch & Beeld
Printers
Geluid & Audio
Randapparatuur
 MULTIMEDIA
TV & Homecinema
MP3-spelers & Audio
Fototoestellen
Camcorders
GSM & Mobiel
 ZOEKEN
Computer virussen
Zoeken op internet
Foto's zoeken
 TOOLS
Mijn eigen links
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Draadloos internet: surfen waar jij het wil!

Tegenwoordig surfen heel wat gezinnen draadloos op internet. Via een draadloze router of een accesspoint kan je namelijk met je pc of laptop draadloos op het net. Gedaan dus met een vaste werkplek én die meterslange kabels!

Wat heb je nodig voor draadloos internet?
In de eerste plaats heb je een breedband internetverbinding nodig. Je kan daarbij kiezen tussen de diensten van Telenet (via de kabel) of Belgacom ADSL (via de telefoon). Deze internetverbinding wordt vervolgens naar een modem geleid. Aan deze modem koppel je een router of accesspoint. Eens deze verbinding tot stand is gekomen, kan je genieten van draadloos internet.

Zo heb je een WLAN (Wireless Local Area Network). Vaak komt daar ook de term WiFi bij kijken. Wireless Fidelity is in feite een keurmerk voor apparaten die uitvoerig getest zijn op de interoperabiliteit met draadloze apparatuur van verschillende producenten. Via deze router beschik je over een draadloos netwerk waarbij meerdere pc’s of laptops kunnen genieten van draadloos internet.

Deze router zendt signalen uit die door je pc of laptop opgevangen moeten worden. Daarvoor heb je een draadloze netwerkadapter nodig. Bij de nieuwste laptops is deze adapter al standaard ingebouwd. Heb je nog een laptop of desktop waar dit niet zo is? Dan kan je deze draadloze netwerkadapter op je PCMCIA- of USB-poort aansluiten.

Deze WiFi netwerkadapters vangen dus de signalen op die doorgestuurd worden door het WiFi basisstation. Dankzij deze techniek kan er dataverkeer met snelheden van 11 Mbps tot 54 Mbps via radiogolven verstuurd worden. 

Tegenwoordig zijn er ook modem-routers te verkrijgen. Deze toestellen ontvangen het internetsignaal en sturen deze signalen draadloos door. Twee-in-één dus.

Voordelen van draadloos internet
Draadloos surfen heeft duidelijk tal van voordelen. Wie een laptop heeft, zal dit wel gauw ondervinden. Zo heb je in de eerste plaats geen last meer van (het leggen en verbergen) van vervelende kabels. Je moet dus ook geen grote afstanden meer overbruggen.

Bovendien moet je laptop of desktop pc niet meer op een vaste plaats staan. Met draadloos internet kan je zomaar surfen in de tuin, op je terras, op de zolder ...

Eens je pc of laptop uitgerust is om draadloos te surfen, kan je via hotspots op heel wat plaatsen (in België) op het net.

Nadelen van draadloos internet
Draadloos internet heeft echter ook een aantal aspecten waarmee je best rekening houdt.

Zo is een draadloos netwerk ietwat duurder in vergelijking met een bekabeld netwerk. Afhankelijk van de apparatuur waarover je beschikt, dien je nog bepaalde toestellen aan te kopen: een draadloze router, een ontvanger voor je pc of laptop ... 

Doordat draadloos internet gebruik maakt van radiogolven die door de lucht gestuurd worden, zijn er wel degelijk veiligheidsrisico’s verbonden aan een draadloos netwerk. Indien je netwerk niet goed beveiligd is, kunnen computerexperts data onderscheppen of toegang forceren tot je netwerk.

Wie draadloos wil surfen, is gebonden aan bepaald bereik. Dit is afhankelijk van de aangekochte apparatuur. Je moet er dus voor zorgen dat je binnen het bereik van het draadloos netwerk signaal blijft, zoniet zal het signaal te zwak worden.

Draadloos internet (laten) installeren?
Wie niet zo thuis is in het computerwereldje, kan voor de installatie van een draadloos netwerk best een beroep doen op professionele installateurs. Deze experts komen bij je thuis het draadloos netwerk plaatsen en zorgen er voor dat je onmiddellijk op het net kan surfen. In de meeste gevallen beveiligen ze zelfs je internetverbinding zodat niemand je data kan onderscheppen of bekijken.

Wie zelf de vereiste apparatuur wil aankopen en installeren moet zeker op de snelheid letten waarmee de gegevens doorgestuurd worden. Tegenwoordig is de standaard minimum 54 Mbps. Wanneer meerdere gebruikers via eenzelfde draadloze internetverbinding surfen, kan de snelheid van de gegevensoverdracht serieus dalen.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 9/9/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ict, internet en multimedia ?
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 SERVICES
Hosting
Op zoek naar professionele hosting ? Bij COMBELL zit je goed. Bekijk onze paketten.
Domeinnaam
Controleer of uw domeinnaam nog vrij is ! Via de wereldwijde zoeker !
 TOOLS EN ZOEKEN
Recente computervirussen
Wat zijn de recenste computervirussen en wat kan je er aan doen om ze te verwijderen.
Zoek foto's en afbeeldingen
Bent u op zoek naar een geschikte foto of afbeelding voor uw presentatie ?
Zoeken op het net
Zoek op het internet in 1 klik op de grootste zoekrobots van het internet.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z