logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ICT & INTERNET
Startpagina
Artikels
Links
 HOSTING
Hosting
Domeinnaam
 INTERNET
Algemeen
Zoekmotoren
Browsers
Muziek & Media
E-mail
Webdesign
 SOFTWARE
Besturingssysteem
Beeldverwerking
Tekstverwerking
Gegevensverwerking
Spraak & Beeld
Beveiliging
Backup & Dataverkeer
Muziek & Audio
 HARDWARE
Backup & Dataverkeer
CD & DVD
Netwerken
Grafisch & Beeld
Printers
Geluid & Audio
Randapparatuur
 MULTIMEDIA
TV & Homecinema
MP3-spelers & Audio
Fototoestellen
Camcorders
GSM & Mobiel
 ZOEKEN
Computer virussen
Zoeken op internet
Foto's zoeken
 TOOLS
Mijn eigen links
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Beweging voor jong én oud met de Nintendo Wii

De nieuwste spelcomputer van Nintendo is op zijn minst uniek te noemen. Daarbij wil Nintendo, met de introductie van een revolutionaire controller, zowel jong als oud aanspreken. De jongste telg van de Nintendofamilie is bovendien meer dan zo maar een gameconsole; via de verschillende kanalen kan je met de Wii ook op internet surfen en je foto's of filmpjes bekijken.

Wii, wat en wanneer?
De Nintendo Wii is de opvolger van de GameCube. De gameconsole werd in november 2006 te koop aangeboden in de VS, nadien volgden Japan en Australië. De releasedatum voor Europa was 8 december 2006. Oorspronkelijk zou de nieuwste spelcomputer Nintendo Revolution heten, maar uiteindelijk kreeg het beestje de naam Wii (uit te spreken als 'wie') mee.

Wie vandaag een exemplaar wil kopen, zal wel wat geduld moeten uitoefenen. Door de populariteit kan Nintendo momenteel niet aan de vraag voldoen.   

Een nieuwe game-ervaring met de Wii?!
Nintendo gaat er prat op dat de lancering van de Wii een nieuwe game-ervaring met zich meebrengt. Que? Het meest innoverende aspect van de Wii is ontegensprekelijk de unieke controller. Wat op het eerste zicht op een simpele afstandsbediening lijkt, is bij nader inzien een heus technologisch snufje. 

Zo is de Wii-afstandsbediening (Wii-remote of Wii-mote) bewegings- en positiegevoelig. Ingebouwde sensoren registreren je bewegingen waarbij de positie van de controller wordt doorgestuurd naar de sensorbalk van je Wii-console. Zo kan je bepaalde spelletjes (golf, honkbal ...) als het ware 'echt' spelen zonder dat je op (al te veel) knoppen hoeft te drukken. 

Wie wel van gamen houdt, maar niet van al die knoppen, kan dus door echte (hand- en arm)bewegingen te maken met de controller ook volwaardig gamen. En dat is nu net de bedoeling van de ontwerpers van Nintendo: minder knoppen moeten niet-gamers ook over de streep trekken. Doordat je een onderdeel wordt van het spel is gamen voor iedereen toegankelijk.

Bovendien is de draadloze Wii-remote voorzien van een speaker en een trilfunctie om de beleving te vergroten.

Nintendo Wii richt zijn pijlen op jong én oud
Het is duidelijk dat Nintendo zich met de Wii niet enkel op het segment van de typische gamers richt. De sobere maar revolutionaire controller moet ook andere doelgroepen aanspreken. Ze spitsen zich daarbij, zeker in reclamecampagnes, voornamelijk toe op volwassenen en oudere personen. 

Toch is er ook aan de jongeren én aan de fanatieke gamers gedacht. Wie trouw zweert bij de traditionele controller (met een resem knoppen) kan deze of een Nunchuk-controller gewoon aan de Wii-mote koppelen.     

De Wii is meer dan een spelcomputer
Start je de Wii op, dan krijg je een menu te zien waarbij je de keuze hebt tussen meerdere kanalen. De belangrijkste Wii-channels zijn:

  • Disc-kanaal: hiermee start je het (Wii of GameCube)spel dat je ingeladen hebt.
  • Mii-personagekanaal: maakt het mogelijk om je eigen (of meerdere) avatar(s) aan te maken waarmee je later speelt in games. Kies je haarkleur, je ogen, je lengte ...
  • Foto- en filmkanaal: via het SD-slot in de console kan je jouw foto's en filmpjes overbrengen en nadien bewerken.  
  • Weerkanaal: stelt je in staat om het weerbericht en de weersverwachtingen in de wereld te raadplegen.
  • Nieuwskanaal: via de Wii krijg je een nieuwsoverzicht (regionaal, nationaal en internationaal nieuws).
  • Internetkanaal: met de Wii surf je zonder problemen op internet.
  • Winkelkanaal: hier kan je oudere games voor de Virtual Console aankopen.

Wii's Virtual Console: voor wie van retrogames houdt
De Wii is backward-compatible. Wie nog heel wat GameCube titels heeft, kan deze gewoon (af)spelen op het nieuwe apparaatje. Nintendo heeft met de ontwikkeling van de Wii echter ook aan de oudere gamers gedacht. Nostalgische spelfanaten die opgroeiden met 'Donkey Kong' of 'The Legend of Zelda' zullen zich opnieuw amuseren. 

Virtual Console maakt het namelijk mogelijk om oudere gametitels van zowel de Nintendo NES, SNES en 64 als van de Sega Mega Drive te spelen. Via het winkelkanaal dien je gewoon je favoriete titels te downlaoden. De prijs is afhankelijk van het type systeem en kan betaald worden via Wii-punten.  

Specificaties van de Wii-console
De Wii heeft niet enkel een compact en stijlvol design, ook de specificaties zijn niet mis. Het apparaatje is uitgerust met een PowerPC CPU van IBM, beschikt over 512 Mb intern flash-geheugen, een SD-slot, een zelfladende discdrive, twee USB-poorten en biedt Wi-Fi ondersteuning.

Waaruit bestaat een standaard Wii-pakket?
In een standaard Wii-pakket zal je de console, een draadloze Wii-remote en de game Wii Sports (disc met 5 sportgames: honkbal, golf, bowling, tennis, boksen) terugvinden. Zo kan je meteen kennismaken met de mogelijkheden van de speciale controller. 

Het toestel kan je eenvoudig aansluiten met de meegeleverde kabel op de AV-ingang (rood-wit-geel) van je televisie of videorecorder.  

Zoals gewoonlijk zijn extra controllers (Wii-mote, traditionele controller en Nunchuk) te koop. Ook het gamma Wii-games wordt steeds groter.

Hoe zit het met de concurrentie?
Op de gameconsole-markt zijn er momenteel nog twee andere grote spelers te vinden: Sony en Microsoft. Sony legt de laatste hand aan de PS3 (vertragingen door de Blu Ray techniek) terwijl de Xbox 360 al een tijdje te koop is.

Toch differentieert de Wii zich op meerdere vlakken van deze concurrenten. Zo spreken ze, net door die revolutionaire controller, een grotere doelgroep aan en ook de prijs (ongeveer €250) is iets democratischer in vergelijking met de lanceringprijs van de PS3 (naar schatting €600).   

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 7/2/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ict, internet en multimedia ?
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 SERVICES
Hosting
Op zoek naar professionele hosting ? Bij COMBELL zit je goed. Bekijk onze paketten.
Domeinnaam
Controleer of uw domeinnaam nog vrij is ! Via de wereldwijde zoeker !
 TOOLS EN ZOEKEN
Recente computervirussen
Wat zijn de recenste computervirussen en wat kan je er aan doen om ze te verwijderen.
Zoek foto's en afbeeldingen
Bent u op zoek naar een geschikte foto of afbeelding voor uw presentatie ?
Zoeken op het net
Zoek op het internet in 1 klik op de grootste zoekrobots van het internet.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z