logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ICT & INTERNET
Startpagina
Artikels
Links
 HOSTING
Hosting
Domeinnaam
 INTERNET
Algemeen
Zoekmotoren
Browsers
Muziek & Media
E-mail
Webdesign
 SOFTWARE
Besturingssysteem
Beeldverwerking
Tekstverwerking
Gegevensverwerking
Spraak & Beeld
Beveiliging
Backup & Dataverkeer
Muziek & Audio
 HARDWARE
Backup & Dataverkeer
CD & DVD
Netwerken
Grafisch & Beeld
Printers
Geluid & Audio
Randapparatuur
 MULTIMEDIA
TV & Homecinema
MP3-spelers & Audio
Fototoestellen
Camcorders
GSM & Mobiel
 ZOEKEN
Computer virussen
Zoeken op internet
Foto's zoeken
 TOOLS
Mijn eigen links
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Tien tips om efficiënt te e-mailen

Veel mensen worden dagelijks overspoeld met e-mails, waaronder heel wat spam. Als je wil vermijden dat je e-mails genegeerd worden, dan moet je er voor zorgen dat ze opvallen in de massa e-mails en de ontvanger niet irriteren. Zoniet, dan belandt je e-mail bij de spam of blijft hij in de inbox staan zonder dat je ooit antwoord krijgt. Wij geven hier tien tips om je e-mails te laten lezen.

Prioriteit
Maak geen gebruik van de mogelijkheden van veel e-mail programma's om de prioriteit van je e-mail aan te duiden. Als je "hoge prioriteit" aanklikt, komt dat aanmatigend over. Dit zal alleen maar het tegenovergestelde effect hebben op de ontvanger: hij zal je e-mail zeker niet eerder behandelen. Laat de ontvanger maar beslissen welke prioriteit hij aan je e-mail geeft. Als iets voor jou een hoge prioriteit heeft, kan je trouwens beter even telefoneren.


Grafisch
Vermijd indien mogelijk HTML e-mails met een grafische achtergrond. Een mail wordt hierdoor al vlug tientallen kilobytes groot en kan de mailbox van de ontvanger doen vollopen. Als je toch een e-mail wil met wat opmaak, gebruik dan geen te schreeuwerige kleuren en exotische lettertypes of hoofdletters. Dat leest immers niet zo gemakkelijk en leidt af van de boodschap.


Attachments
Stuur geen attachments van meer dan een megabyte door zonder de ontvanger eerst te vragen of hij hiervoor genoeg ruimte heeft in zijn mailbox. Ook al biedt GMail gigabytes ruimte aan, toch hebben nog veel mensen een e-mail account met slechts enkele megabytes opslag. Blokkeer hun e-mail niet door hun mailbox vol te stoppen. Zet een groot bestand beter op een website en stuur in je e-mail het adres van de website door.


Privacy
Als je een e-mail naar verschillende personen stuurt, zet dan niet al hun e-mailadressen in het "To:" veld. Sommige personen storen zich er immers aan dat iedereen waarnaar je de e-mail stuurt hun adres hierdoor weet. Zet in de plaats de e-mailadressen in het "BCC:" veld. Hierdoor ziet niemand van de geadresseerden naar wie de e-mail nog gestuurd is.


Kettingmails en virusmeldingen
Stuur geen kettingmails en virusmeldingen door. Meestal zijn dit toch maar fabeltjes. En als ze wel kloppen, mag je er zeker van zijn dat de meeste mensen er toch niet in geïnteresseerd zijn. Val hen niet lastig met virusmeldingen, aangezien hun hun virusscanner daar wel voor zal zorgen.


E-mail onderwerp
Zorg voor een duidelijk, concreet en kort onderwerp van de e-mail. Zo ziet de ontvanger direct of de e-mail de moeite waard is om te lezen. Gebruik geen vaag onderwerp zoals "Voorstel" of een leeg onderwerp. De kans is immers groot dat je e-mail dan als spam beschouwd wordt.


Wees persoonlijk
Spreek de ontvanger aan, liefst met zijn naam als je die kent. Een mail die begint met "Beste" of "Geachte heer" maakt kans om als spam beschouwd te worden. Als je de naam van de geadresseerde niet weet, probeer dan in de eerste zin de aandacht te trekken en duidelijk te maken waarover je e-mail gaat.


Antwoord aan allen
Als je een e-mail aankrijgt die aan verschillende personen gericht is, antwoord dan enkel aan allen als alle geadresseerden hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je antwoord. Is je antwoord alleen gericht aan de afzender, stuur de e-mail dan ook enkel naar hem.


Citeren
Als je antwoordt op een e-mail, citeer dan niet de hele mail. Verwijder de delen die niet relevant zijn voor je antwoord. De geadresseerde hoeft zo niet een heel scherm door te scrollen om je antwoord te lezen.


Eén onderwerp per e-mail
Behandel één onderwerp per e-mail, zodat je ook een duidelijk onderwerpsveld van je e-mail kan aanduiden. Wil je meerdere dingen zeggen/vragen, stuur dan meerdere e-mails, elk met een specifiek onderwerpsveld. Anders vergeet de ontvanger gemakkelijker één van je vijf vragen in je e-mail. Als je op een e-mail antwoordt terwijl je het over iets anders hebt, verander dan ook het onderwerpsveld van de e-mail.


Tot slot
Uiteraard moet je e-mail zelf duidelijk geschreven zijn. Gebruik geen te lange zinnen en maak duidelijk waarover het gaat. Let bovendien op de spelling, grammatica en leestekens. Niet iedereen struikelt daarover, maar het leest wel gemakkelijker als je tekst in orde is. Lees je e-mail ook na op eventuele typfouten. Hou je rekening met deze tips, dan zullen je e-mails heel wat meer succes hebben.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 17/11/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ict, internet en multimedia ?
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 SERVICES
Hosting
Op zoek naar professionele hosting ? Bij COMBELL zit je goed. Bekijk onze paketten.
Domeinnaam
Controleer of uw domeinnaam nog vrij is ! Via de wereldwijde zoeker !
 TOOLS EN ZOEKEN
Recente computervirussen
Wat zijn de recenste computervirussen en wat kan je er aan doen om ze te verwijderen.
Zoek foto's en afbeeldingen
Bent u op zoek naar een geschikte foto of afbeelding voor uw presentatie ?
Zoeken op het net
Zoek op het internet in 1 klik op de grootste zoekrobots van het internet.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z