logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ICT & INTERNET
Startpagina
Artikels
Links
 HOSTING
Hosting
Domeinnaam
 INTERNET
Algemeen
Zoekmotoren
Browsers
Muziek & Media
E-mail
Webdesign
 SOFTWARE
Besturingssysteem
Beeldverwerking
Tekstverwerking
Gegevensverwerking
Spraak & Beeld
Beveiliging
Backup & Dataverkeer
Muziek & Audio
 HARDWARE
Backup & Dataverkeer
CD & DVD
Netwerken
Grafisch & Beeld
Printers
Geluid & Audio
Randapparatuur
 MULTIMEDIA
TV & Homecinema
MP3-spelers & Audio
Fototoestellen
Camcorders
GSM & Mobiel
 ZOEKEN
Computer virussen
Zoeken op internet
Foto's zoeken
 TOOLS
Mijn eigen links
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Bluetooth: Bestanden uitwisselen tussen je gsm en pc

De meeste moderne gsm's zijn uitgerust met Bluetooth, een technologie waarmee je draadloos gegevens kunt doorsturen. We laten zien hoe je een bestand van je gsm naar je pc kan doorsturen en omgekeerd...

Wat heb je nodig?
Zowel je gsm als je pc moeten Bluetooth ondersteunen als je draadloos gegevens wil uitwisselen. Voor de meeste moderne gsms is dit geen probleem. Wij leggen hier uit hoe het werkt met een Sony Ericsson T630, maar met andere types werkt het gelijkaardig. De meeste pc's daarentegen hebben standaard geen Bluetooth ondersteuning. Gelukkig kan je al voor weinig geld (15 ą 20 € ) een Bluetooth dongle kopen om je pc geschikt te maken voor Bluetooth.

Installeer de Bluetooth dongle
Steek je Bluetooth dongle in de USB poort van je pc. Windows herkent dat er een nieuw apparaat wordt toegevoegd en installeert de stuurprogramma's. Boven het systeemvak rechtsonderaan het scherm verschijnt een tekstballonnetje met meldingen van wat Windows vindt. Als alles goed gaat, verschijnt er hierin uiteindelijk: "De nieuwe hardware is geinstalleerd en kan worden gebruikt."

Schakel Bluetooth in op je pc en gsm
Ga naar het Start-menu, kies dan Configuratiescherm en daarin Bluetooth-apparaten. Klik "Het Bluetooth-pictogram in het systeemvak weergeven" aan, zodat je daarna gemakkelijk met Bluetooth apparaten kan werken vanuit de startbalk. Zorg er bovendien voor dat de opties onder Verbindingen aanstaan, zodat Bluetooth apparaten verbinding kunnen leggen met je computer en je bij elke verbinding een waarschuwing krijgt. Je wilt immers niet dat je buurman met zijn gsm zonder waarschuwing bestanden op je computer kan plaatsen. Klik "Detectie inschakelen" aan, maar zet dit terug uit wanneer je klaar bent met het verzenden van bestanden. Anders kan iedereen in de buurt met een Bluetooth apparaat zien dat je pc Bluetooth heeft en vervolgens proberen in te breken in je pc.

Maak nu je gsm klaar voor Bluetooth bestandsuitwisseling. Bij de Sony Ericsson T630 gaat dit in het menu Meer door "Bluetooth aan" te kiezen. Zet bij het menu Verbindingen - Bluetooth - Opties - Zichtbaarheid ook "Toon telefoon" aan. Anders kan je pc je gsm niet vinden.

Laat pc en gsm elkaar kennen
Nu moet je in Windows XP je gsm toevoegen aan de lijst van bekende Bluetooth apparaten. Klik in het Bluetooth-menu op "Een Bluetooth apparaat toevoegen". Een wizard gidst je nu verder. Als je je gsm hebt klaargemaakt voor Bluetooth klik je "Mijn apparaat is ingesteld en kan worden gevonden" aan en daarna op Volgende. Als alles goed gaat, wordt je gsm getoond. Selecteer hem en klik op Volgende. Selecteer "Kies een sleutel voor mij" en klik op Volgende. Je gsm vraagt je nu om je pc toe te voegen aan de bekende apparaten. Typ op je gsm de pincode (sleutel) in die de wizard onder Windows laat zien.

Verstuur een bestand van je gsm naar je pc
Je gsm kan nu gebruikt worden voor Bluetooth bestandsuitwisseling. Kies in het Bluetooth-menu op "Bestand ontvangen". Je pc wacht dan op een verbinding van je gsm. Wanneer de verbinding gemaakt is, verstuur je op je gsm een bestand. Bij de Sony Ericsson T630 kan je bijvoorbeeld in "Mijn afbeeldingen" een foto die je met de ingebouwde camera gemaakt hebt selecteren. Daarna ga je naar het menu Meer en dan Verzenden - Via Bluetooth. De gsm zoekt dan naar Bluetooth apparaten en laat de gevonden apparaten zien. Kies je hieruit je pc, dan verstuurt je gsm de afbeelding ernaar. Op je pc kan je het bestand nu opslaan waar je wil. Voor elk bestand dat je van je gsm naar je pc wil sturen, herhaal je deze procedure.

Verstuur een bestand van je pc naar je gsm
Een bestand in de andere richting versturen (van je pc naar je gsm) gaat analoog. Klik in het Bluetooth menu in het systeemvak op "Bestand verzenden". Selecteer de gsm waarmee je verbinding wil maken. Als je gsm er niet bij staat, klik dan op "Bladeren..." en kies hem daar. Klik op Volgende en kies dan het bestand dat je wil verzenden. Klik weer op Volgende. Op je gsm krijg je de melding dat er een item binnenkomt en je krijgt te zien hoe groot het bestand is en hoeveel geheugen je nog vrij hebt. Bevestig de bestandsoverdracht, zodat het bestand wordt verzonden naar je gsm. De Sony Ericsson T630 meldt dan dat het bestand in "Mijn afbeeldingen" is opgeslagen. Ook op Windows krijg je de melding dat de bestandsoverdracht geslaagd is.

Handig onderweg
Een gsm is heel handig om onderweg wat kleine bestanden mee te nemen, aangezien je je gsm toch meestal bij de hand hebt. Je hebt nu geen diskette, cd-r of USB stick nodig, enkel je gsm (en eventueel een Bluetooth dongle). Je kan zelfs een bestand van je pc naar je gsm kopiėren en vervolgens het bestand van je gsm naar de gsm van iemand anders kopiėren. En dat alles draadloos.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 9/11/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ict, internet en multimedia ?
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 SERVICES
Hosting
Op zoek naar professionele hosting ? Bij COMBELL zit je goed. Bekijk onze paketten.
Domeinnaam
Controleer of uw domeinnaam nog vrij is ! Via de wereldwijde zoeker !
 TOOLS EN ZOEKEN
Recente computervirussen
Wat zijn de recenste computervirussen en wat kan je er aan doen om ze te verwijderen.
Zoek foto's en afbeeldingen
Bent u op zoek naar een geschikte foto of afbeelding voor uw presentatie ?
Zoeken op het net
Zoek op het internet in 1 klik op de grootste zoekrobots van het internet.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z