logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ICT & INTERNET
Startpagina
Artikels
Links
 HOSTING
Hosting
Domeinnaam
 INTERNET
Algemeen
Zoekmotoren
Browsers
Muziek & Media
E-mail
Webdesign
 SOFTWARE
Besturingssysteem
Beeldverwerking
Tekstverwerking
Gegevensverwerking
Spraak & Beeld
Beveiliging
Backup & Dataverkeer
Muziek & Audio
 HARDWARE
Backup & Dataverkeer
CD & DVD
Netwerken
Grafisch & Beeld
Printers
Geluid & Audio
Randapparatuur
 MULTIMEDIA
TV & Homecinema
MP3-spelers & Audio
Fototoestellen
Camcorders
GSM & Mobiel
 ZOEKEN
Computer virussen
Zoeken op internet
Foto's zoeken
 TOOLS
Mijn eigen links
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
The dont's about webdesign !

Eenvoudige domeinnaam

Zorg er steeds voor dat u een eenvoudige en herkenbare domeinnaam kiest voor uw website zodat personen die uw domeinnaam zien, hem ook snel kunnen herinneren om uw site eens op te zoeken op het internet. Koop desnoods verschillende domeinnamen waarin het trefwoord terugkomt waarover uw website handelt. Verkoop je bv. ramen en deuren, dan kan de domeinnaam laten registeren van je bedrijfsnaam of je kan ook extra domeinnamen kopen zoals: http://www.ramen-deuren.be of http://www.kwaliteitsramen.be. Laat deze dan allemaal redirecten naar dezelfde website. Zorg er ook steeds voor dat uw domeinnaam niet te veel tekens bevat.


Goede hostingprovider en hostingpakket

Kies voor een professionele hostingoplossing zodat de pagina’s van uw website snel laden voor uw bezoekers. Er zijn op het internet veel hostingproviders die allerhande hostingpaketten aanbieden. Zij kunnen u begeleiden om het juiste hostingpakket te kiezen voor uw website. Verwacht je weinig bezoekers, dan volstaat een shared hostingoplossing. Verwacht je duizenden bezoekers, werk je met zware databases, dan kies je beter voor een dedicated hostingoplossing.

 

Gebruik van kleur op je site

Beperkt het aantal kleuren op je website. Het gebruik van veel verschillende kleuren kan de leesbaarheid van de teksten ten nadele komen. Indien je dan toch met kleuren wenst te werken, maak dan gebruik van kleuren die in fel contrast staan t.o.v. elkaar.

 

Ongevraagd geluid en audio vermijden

Het overgrote aandeel van de internetgebruikers vinden het onprofessioneel om ongevraagd geluid te horen op pagina’s van websites. Geluid werkt niet alleen irritant, veel internetgebruikers schrikken ervan om opeens geluid uit de geluidsboxen te horen. Het gebruik van geluid of muziek vertraagd trouwens het laden van de pagina’s. Wens je wel geluid te plaatsen op je site, zorg er dan steeds voor dat er zich een functie bevindt om het geluid af te zetten.

 

Under construction pages

Zet geen pagina’s op je website die “under construction” bevatten. Deze pagina’s geven de bezoeker het gevoel dat hij op een onafgewerkte website is terechtgekomen. Het is beter deze pagina’s nog niet online te zetten maar deze eerst af te werken.

 

Beperk het gebruik van plug-ins & scripts

Indien je je website voorziet met speciale video, beeld en multmediatoepassingen, zal de gebruiker de benodigde plug-ins op zijn computer moeten staan hebben om deze te kunnen gebruiken. Beperk deze toepassingen, niet veel mensen downloaden graag plug-ins door de kans op virussen of het gebrek aan vertrouwen. Gebruik je wel speciale toepassingen, hanteer dan de meest bekende. Voorzie ook altijd een vermelding dat een bepaalde plug-in is vereist en voorzie een link naar de pagina waar deze plug-in kan gedownload worden.

 

Browser compatible

Zorg ervoor dat uw website browser compatible is. Verzorg de code van uw website om daar aan te voldoen. De meest gebruikte browsers voor het internet zijn: Internet Explorer, Netscape, Mozilla, Opera, America Online,… Let vooral op het gebruik van frames en scripts.

 

Zware afbeeldingen beperken

Beperk het aantal afbeeldingen op 1 pagina. Plaats geen honderden foto’s of afbeeldingen op dezelfde pagina, deze zullen de pagina te zwaar maken waardoor de pagina traag zal laden voor de bezoeker. Foto’s en afbeeldingen van 72 dpi zijn voldoende voor het internet. Zet foto’s om in *.jpg formaat en zet kleurvlakken om in *.gif formaat. Het juiste gebruik van dpi en extensie zal ten goede komen aan de laadsnelheid van de internetpagina’s. Beperk ook de zwaarte van uw pagina’s tot 100kb.

 

Pop-ups en reclame

Voorzie uw website niet met irritante pop-ups en reclameboodschappen. Ongevraagde reclame wordt door de gemiddelde internetgebruiker als irritant aanzien. De meeste internetgebruikers zijn op zoek naar content en niet naar reclame. Wens je wel reclame te voorzien op je website, zorg er dan voor dat deze relevant is aan het onderwerp van je website.

 

Schermresolutie

Zorg ervoor dat de lay-out van je website binnen het schermvlak van de gebruiker valt. Beperk de groote van de lay-out tot 800 x 600 pixels. Indien je max. 800 pixels gebruikt, is de website zelfs zichtbaar op een “15 scherm. Indien je groter gaat, kan het voorkomen dat de gebruiker horizontaal moet gaan scrollen. Vertikaal scrollen wordt niet als irritant aanzien, zolang het binnen de grenzen blijft.

 

Teksten

Maak gebruik van leesbare tekst. Kies voor een leesbare font zoals Arial, Verdana,… Deze standaard lettertypes zijn ook standaard geïnstalleerd op de meeste computers. Maak je gebruik van speciale fonts en speciale tekens, dan bestaat de kans dat de gebruiker deze zal moeten gaan installeren. Beperk ook de groote van de font. Maak als het kan ook gebruik van stylesheets.

 

E-commerce
Zet steeds de prijs bij uw producten indien u aan e-commerce doet. Het internet blijft een informatiebron, mensen willen weten wat ze kopen en hoeveel dat gaat kosten.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 3/10/2004
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ict, internet en multimedia ?
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 SERVICES
Hosting
Op zoek naar professionele hosting ? Bij COMBELL zit je goed. Bekijk onze paketten.
Domeinnaam
Controleer of uw domeinnaam nog vrij is ! Via de wereldwijde zoeker !
 TOOLS EN ZOEKEN
Recente computervirussen
Wat zijn de recenste computervirussen en wat kan je er aan doen om ze te verwijderen.
Zoek foto's en afbeeldingen
Bent u op zoek naar een geschikte foto of afbeelding voor uw presentatie ?
Zoeken op het net
Zoek op het internet in 1 klik op de grootste zoekrobots van het internet.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z