logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Dip van spliterwten (fava meze)
Keuken Griekse keuken
Bereidingstijd 60 minuten
Aantal personen 4
Ingrediënten:
150 g groene spliterwten
5 el olijfolie
400 g tomatenblokjes
2 el kappertjes
peper en zout
1 grote teen knoflook
1/2 rode peper
1 dl droge witte wijn
1 citroen
keukenrobot
Bereidingswijze:
Voorbereiding:

Zet in een pan de spliterwten net onder water en voeg 2 el olijfolie toe.
Breng de erwten aan de kook en laat op een laag vuur ongeveer 45 minuten koken tot al het water is opgenomen en een dikke puree ontstaat.
Roer regelmatig en voeg eventueel meer water toe.
Breng intussen de tomatenblokjes aan de kook en laat op een laag vuur ca. 15 minuten indikken. Roer af en toe.
Laat de kappertjes uitlekken, snijd grof en roer doro de tomatenblokjes.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
Pel de knoflook en snij fijn of pers uit.
Was de rode peper, halveer, verwijder de pitjes en snij fijn.

Bereiding:

Pureer de erwten glad in een keukenrobot.
Verhit in een pan 2 el olijfolie en fruit de knoflook en peper ongeveer 1 minuutje zonder te kleuren.
Voeg de erwtenpuree toe en roer de wijn erdoorheen.
Halveer de citroen, pers de helft uit en voeg het sap aan de erwtenpuree toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm het mengsel al roerend op een laag vuur ca. 5 minuten.
Laat de puree afkoelen tot lauwwarm of koud.
Snij de rest van de citroen in plakjes.
Serveer de fava in een kom en giet er een dun laagje olie bovenop.
Garneer vervolgens met citroenplakjes en een schepje tomatenkappertjessaus.
Serveer de rest van de saus apart erbij.

Heel lekker met in punten gesneden Grieks landbrood.
Aantal raadplegingen: 12708
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z