logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Gefrituurde aubergines met yoghurtsaus (Melitzanes tiganites...)
Keuken Griekse keuken
Bereidingstijd 35 minuten
Aantal personen 4
Ingrediënten:
Voor Melitzanes tiganites me saltsa jaourtiou heb je nodig:
1 grote of 2 kleine aubergines (ca. 400g)
zout
2 dl Griekse Yoghurt
1/2 teentje knoflook
2 el melk
3 el citroensap
versgemalen peper
100 g zelfrijzend bakmeel
3 el olijfolie
1/2 eetlepel gedroogd munt
1 eiwit
frituurpan met (olijf)olie
takje basilicum of munt
keukenpapier, schone theedoek
Bereidingswijze:
Voorbereiding:

Was aubergines en snijd schuin in dunne plakjes.
Bestrooi met zout en leg in een vergiet.
Zet daarboven een theedoek met gewicht in en laat 2 minuten uitlekken.
Doe yoghurt in een kom en pers daarboven de knoflook.
Klop er vervolgens melk en 1 el citroensap met een vork door.
Breng op smaak met zout en peper en bewaar afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Roer bakmeel, olijfolie, 2 el citroensap, munt, zout, peper en ca 1/8 l water tot een glad, niet te dik beslag.

Bereiding:

Spoel de aubergineplakjes af onder een kraan en dep droog.
Verhit de frituurolie tot ongeveer 170°C.
Klop het eiwit stijf en meng heel luchtig door het beslag.
Haal de aubergines één voor één door het beslag en frituur in gedeelten goudbruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Garneer yoghurtsaus met basilicum of munt en serveer samen met de aubergines.
Aantal raadplegingen: 12012
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z