logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Bladerdeeghapjes uit de frituur
Keuken Nederlandse keuken
Bereidingstijd 90 minuten
Aantal personen Zelf bepalen aantal
Ingrediënten:
Frikandellen
500 gr. gehakt
Gehaktkruiden
1 tl. sambal
1 ei
Paneermeel

Bladerdeeg uit de vriezer
Frituurpan met frituurvet of olie
Bereidingswijze:
Het is ontzettend simpel maar enorm lekker. We beginnen met de frikandellenhapjes:

1. Zorg dat de frikandellen ontdooit is.
2. Snij de frikandellen in 4 gelijke stukken en snij deze ook nog eens in de lengte horizontaal
3. Snij de plakken bladerdeeg in stukken van 4
4. Leg een stukje frikandel op het bladerdeeg en vouw het dicht als een envelopje
5. Zorg dat de frituurpan op 190 graden verhit is
6. Bedek de bodem van het frituurmandje met de bladerdeegenvelopjes en laat het mandje zakken
7. Schud een paar keer met het mandje want de hapjes moeten gaan drijven
8. Na een minuut of 8 zijn de hapjes goudbruin en laat je ze uitlekken in een vergiet.

De gehakthapjes zijn ongeveer hetzelfde:
1. Zorg dat het gehakt ontdooit is.
2. Kneed het ei, de sambal en de gehaktkruiden door het gehakt heen.
3. Strooi er zoveel paneermeel bij dat het gehakt niet meer plakt aan je handen.
4. Maak kleine langwerpige worstjes NIET groter dan het stukje bladerdeeg
5. Leg de worstjes in de bladerdeeg en vouw deze dicht als een envelopje.
6. Bedek de bodem van het frituurmandje met de bladerdeegenvelopjes en laat het mandje zakken
7. Schud een paar keer met het mandje want de hapjes moeten gaan drijven
8. Na een minuut of 8 zijn de hapjes goudbruin en laat je ze uitlekken in een vergiet.

(Warm serveren met een lekkere zoet-zure saus)

Dit gerecht is eerder een borrelhapje maar je kan het ook klaarmaken als je geen zin hebt om uitgebreid te koken! Geniet ervan!
Aantal raadplegingen: 13385
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z