logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links
 
  RECEPTEN - RECEPT - GERECHT - GERECHTEN Vorige pagina
Beukebladjenever
Keuken Belgische keuken
Bereidingstijd 60 minuten
Aantal personen 4
Ingrediënten:
Tere beukebladeren (=fagus silvaticus L.)
Een fles graanjenever
Bereidingswijze:
Pluk in de lente wat tere beukebladeren (=fagus silvaticus L.).

Vul er thuis een grote jeneverfles mee tot ze halfvol is en giet er dan een fles graanjenever over.

Laat de fles 3 weken op een warme plek staan, schud er af en toe eens mee, maar blijf er voorlopig vanaf. Na drie weken kan je de jenever filteren.

Breng nu drie dl water met 225g witte suiker aan de kook, laat afkoelen en doe de siroop bij de jenever.

tips:
1.Ik bewaar mijn jenever tot in de herfst omdat dit drankje zo perfect past bij het kriebelend gevoel van warme tintelingen op mijn wangen na een winderig-kille herfsttocht.

2.Je kan de jenever vervangen door gin, wodka of brandewijn. Dit hemels drankje is gebaseerd op een recept van Richard Mabey (Food for free 1972). Hij maakte zijn drank met gin en deed er na toevoeging van de suikersiroop nog een glas cognac bij. Op die manier toverde hij twee flessen drank uit 1 fles gin. Verrassend lekker, plezierig om te doen en goedkoop. Maar attentie: de kater komt later!
Aantal raadplegingen: 10894
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de geplaatste recepten van haar leden / gebruikers. Mocht uw recept hier ten onrechte vermeld staan kunt u steeds contact opnemen met ons.
 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z