logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Zalm: Alles wat je wou weten

Zalm is een echte lekkernij in onze keuken maar zo'n 150 jaar geleden was zalm letterlijk dagelijkse kost. In dit artikel de geschiedenis, herkomst en waar je moet op letten als je zalm koopt

De geschiedenis van de zalm
zo'n 150 jaar geleden was zalm het voedsel voor de gewone man omdat deze overal voorkwam maar als gevolg van de wereldwijde verstedelijking en de bijhorende vervuiling werd de waterkwaliteit van vele rivieren en andere wateren niet meer geschikt voor zalm. Ook het feit dat rivieren steeds ingrijpender werd aangetast door scheepsvaart ( meer vaartuigen, de beddingen werden rechtgetrokken,... ) deed de zalmpopulatie geen goed. De oplossing werd gezocht en gevonden in zalmkwekerijen maar dit bracht ook met zich mee dat de prijs de hoogte in ging.

Zalmkwekerijen
Zalmkwekerijen geven aan de zalm de zelfde leefomgeving als in de natuurlijke wateren. De meeste zalmkwekerijen komen voor in Noorwegen, Schotland, Chili en IJsland. In deze zalmkwekerijen bekomt men zalmen van maximaal 1,5 meter en ongeveer een gewicht van 40 kg.

Hoe kan je een verse zalm herkennen?
De versheid van zalm ziet u vooral aan de heldere en een beetje bolle ogen. De zalm heeft een vochtige en glanzende huid, de kieuwen zijn rood en heeft een zilte geur. Zalmfilet mag geen verkleuringen vertonen, moet wat zilt ruiken en stevig zijn. Als men over zijn schubben wrijft in tegengestelde richting mogen deze niet loskomen.
Zoek ook steeds zalm uit die geen al te dikke vetnaden heeft

Kooktips
Wens je de zalm te eten met vel/huid? dan kan je het best de schubben verwijderen door met de achterkant van een koksmes in tegengestelde richting over de schubben de wrijven.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 14/10/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent gastronomie eten en drinken
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z