logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Hoe maak je de beste pasta klaar ?

Pasta, met meer dan 700 soorten, is niet meer weg te denken uit onze keuken. Maar hoe maak je nu de beste pasta klaar ? Welke basisregels moet je volgen om een heerlijk pastarecept op te dienen ?

Pasta, keuze uit meer dan 700 soorten
Pasta wil zeggen “deeg” in het Italiaans. Pasta bestaat uit een mengsel van gemalen graan ( tarwemeel – griesmeel  )  en water. Pasta wordt vers of gedroogd bereid. Pasta bestaat in meer dan 700 soorten. De naam en vorm van de pasta hangt af van de plaats van herkomst, traditie en fabrikant van de deeg. Pasta kan lang zijn, kort, hol of massief. Dankzij de diversiteit van de pastasoorten, is pasta niet meer weg te denken uit de keuken. Ook het gemak en geringe tijd van klaarmaken past ideaal in onze manier van leven en eten.

De bekendste soorten
De meest gekende soorten pasta zijn:

  • Spaghetti – Dunne strengen – Afkomstig uit Napels
  • Tagliatelle – Is een pasta in de vorm van een lang lint met een dikte van +/- 8 mm – is ook verkrijgbaar in de vorm van nestjes zoals eiernoedels
  • Tortellini – Is een gevulde pastasoort
  • Penne – Zijn korte maar rechte macaroni – De rand is meestal schuin afgesneden
  • Macaroni – Is de algemene naam voor een groot aanbod van korte, holle en dikke pasta’s
  • Ravioli – Is een kleine pastasoort in de vorm van een klein kussentje – Bevat een vulling
  • Lasagne – Zijn lange, platte en brede stroken pastadeeg

Elke soort pasta heeft zijn eigen manier van klaarmaken en gaar worden. De dikte van de pasta zal de kookduur grotendeels bepalen. Uiteraard is verse paste veel sneller klaar dan gedroogd bereide pasta. Op elke verpakking staat meestal de tijdsduur vermeld.

De beste manier van klaarmaken
Pasta moet klaargemaakt worden in kokend water. Let er op dat de pan groot genoeg is. Pasta heeft de eigenschap te zwellen bij het gaar worden. Eventueel omroeren gaat ook gemakkelijker in een grote en ruime pan.

Voor elke 250 gram pasta neemt u 3 liter water en voegt u er 1 theelepel zout aan toe. Na het aanbrengen van de pasta in het kokend water, brengt u het water weer aan de kook.

Roer af en toe de pasta. Doe dit om de 2 minuten. Dit voorkomt het aaneenkleven van de deegwaren. Een paar druppels olijfolie zorgen ervoor dat de pasta niet aaneen kleeft. U kunt ook de bereidingsvoorschriften als leidraad gebruiken.

Pasta is het lekkerste als hij “al dente” klaargemaakt is. De pasta is dan niet 100% gaar en is niet te zacht gekookt. De pasta is “al dente” of beetgaar, waardoor je op de pasta lichtjes moet kauwen tijdens het eten.

Na het koken haal je pan van het vuur en plaats je de pasta in een groot vergiet. Laat je het overtollige water goed uitlekken. U kunt een kop kokend water over de pasta gieten om het overtollige water beter te laten weglopen. De pasta wordt het best gescheiden met een pastavork. Laat de pasta vervolgens goed uitlekken.

Als de pasta voldoende is uitgelekt en handwarm is, kunt u de pasta vermengen met 2 eetlepels olijfolie. Vermeng de pasta met een bijpassende saus. De beste sauzen zijn sauzen die blijven kleven aan de om de vork gewikkelde pasta.

Smakelijk.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 9/9/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent gastronomie eten en drinken
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z