logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Tomaten ontvellen, tomaten drogen

Tomaten ontvellen
Om tomaten te ontvellen is er een éénvoudige techniek: laat water in een steelpan aan de kook komen ( zeer belangrijk dat het water blijft koken ). Snij een kruisje aan de onderkant van de tomaat met een scherp keukenmes. Dompel de tomaten ongeveer 20 seconden onder tot het vel aan de insnijding begint om te krullen. Hou de tomaten onder koud water en dan kan je deze zonder veel problemen ontdoen van hun vel.

Tip: moet je veel tomaten ontvellen, dan kan je het best een bak vullen met koud water en eventueel ijsblokjes in doen.

Tomaten drogen
Om tomaten te drogen heb je enkel veel tijd en een oven nodig. Je gaat best zo te werk: Ontvel de tomaten ( zie hierboven ), snij de tomaten in twee en haal de pitjes eruit. Besprenkel een bakplaat met olijfolie en strooi daar peper, tijm, rozemarijn, laurier en knoflook over. Plaats de tomaten op de bakplaat met de binnenkant naar beneden. Bestrooi ze met peper, tijm, knoflook, laurier en rozemarijn. Sprenkel olijfolie over de tomaten en laat ze ongeveer 7 uur drogen in een oven van 90 graden ( de tomaten mogen nooit boven de 100 graden verwarmt worden want dan koken ze ). Indien mogelijk kan je de ovendeur een klein stukje open laten staan.

Als je de gedroogde tomaten een lange periode wilt bewaren, ( enkele weken ) dan leg je de gedroogde tomaten in een goed gereinigde kom met olijfolie.

Tomaten die 3 à 4 uur gedroogd worden geven al een zeer mooie geconcentreerde tomatensmaak. Deze kunnen wel niet bewaard worden.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 12/5/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent gastronomie eten en drinken
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z