logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 GASTRONOMIE
Startpagina
Links
 RECEPTEN
Top recepten
Recepten per gang
Recepten per land
Voorgerechten
Soepgerechten
Salades
Vleesgerechten
Visgerechten
Wild & Gevogelte
Nagerechten
 VOEDING
Vlees
Gevogelte
Vis
Fruit
Groenten
Zuivel
Kruiden
Dranken
 KOKEN EN SERVEREN
Kooktips en techniek
Tafeltips & Etiquette
 DRANKEN
Wijn
Likeuren
Drankrecepten
Cocktailrecepten
 RESTAURANTS
Restaurants zoeken
 TOOLS
Kruidenwijzer
Calculators
Ovenstanden
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Bewaren, kopen en soorten tomaten.

Tomaten kopen
Als je tomaten wenst aan te kopen is het belangrijk dat je weet wanneer en waarvoor je ze wilt gebruiken. Zolang tomaten op kamertemperatuur gehouden worden rijpen ze verder. Dus als je wilt dat je je gekochte tomaten enkele dagen kan bewaren, neem je het best tomaten die nog groen zijn of nog een groenachtige kleur hebben. Wil je daarentegen de tomaten de dag zelf of de dag erna gebruiken, dan koop je het best tomaten die een volle rode kleur hebben en een mooie vaste structuur. Tomaten die niet volledig gerijpt zijn hebben nog niet al hun aroma's en smaken ontwikkeld.

Tomaten bewaren
Als je tomaten wilt bewaren is het belangrijk te weten dat tomaten in de koelkast niet verder rijpen. Dus tomaten die nog een groene kleur bevatten bewaar je het best op kamertemperatuur. Tomaten die bewaard worden onder de 12░ zullen niet verder rijpen. Wens je het rijpingsproces van de tomaten te versnellen, dan steek je de tomaten het best in een bruine papieren zak of een gesloten doos om zo het ethyleen gas gevangen te houden. Dit gas zorgt voor het rijpingsproces van de tomaten. Zorg dat de tomaten niet gestapeld zijn en met het kroontje omhoog liggen om plekken te vermijden. Leg een rijpe appel bij de tomaten om het rijpingsproces van de tomaten nog meer te versnellen. ( appels geven ethyleen af )

Eens de tomaten volledig gerijpt zijn kan je ze makkelijk nog enkele dagen bewaren in de koelkast of op een koele donkere plaats.

Soorten tomaten
De tomaat is een basis ingrediŰnt in de keuken en komt dus in alle vormen en smaken voor. We plaatsen de meest gebruikte even op een rij:

  • Langwerpige tomaten ( Pomodori of Roma ) : Deze tomaten worden het best gebruikt in sauzen, puree's, ...;
  • Kerstomaten: Deze kleine tomaatjes hebben een zeer sterke tomaatsmaak en zijn heel geschikt als cocktailhapje, garnering of als afwerking van salades;
  • Trostomaten: Deze tomaten worden aan de tros verkocht omdat dit de rijping van de tomaten ten goede zou komen EN omdat dit ook de typische tomatengeur geeft! Qua smaak en kwaliteit liggen de trostomaten dicht bij de losse tomaten;
  • Ronde tomaten: Deze zijn het meest voorkomend en zijn overal bruikbaar;
  • Ronde vultomaten: Dit zijn vrij grote tomaten met een vaste structuur wat hen uiterst geschikt maakt om uit te hollen.

De kwaliteit van de tomaat is afhankelijk van vele factoren: teelt in volle grond, grote van de tomaten, rijpheid, ... Als je bij de aankoop naar de variŰteit kijkt, deze gebruikt waar ze voor geschikt is en de tomaat op zijn volle rijpheid is, zal dit je recept of bereiding zeker ten goede komen.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 12/5/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent gastronomie eten en drinken
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 RECEPTEN
Doorzoek 2679 recepten
Geef het eerste ingrediënt in
Geef een tweede ingrediënt in
Geef een derde ingrediënt in
Geef de soort gang in
Geef de soort keuken in:
 GASTRONOMIE
Restaurants zoeken
Op zoek naar een restaurant in uw buurt ? Zoek een gezellig restaurant via NetOnline.
Kookboeken
Ontdek interessante kookboeken boordevol ideeën en recepten.
Kooktips
Ontdek meer interessante kooktips en weetjes van professionals uit de keuken !
Cocktailrecepten
Ontdek de lekkerste en originele cocktailrecepten op NetOnline.be.
Interessante links
Bent u op zoek naar de meest interessante links i.v.m. eten en drinken, gastronomie ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z